Sådan lægger du vandbaseret gulvvarme

Vandbaseret gulvvarme fungerer ved, at der transporteres varmt vand ind under gulvet. Her vil det varme selve gulvet op, som derefter leder til, at rummet varmes op. På mange måder fungerer det som en radiator, som dækker hele rummet og derfor giver en mere jævn opvarmning. Du kan læse mere om, hvad vandbaseret gulvvarme er her.

Spørgsmålet, som vi vil fokusere på her, er dog, hvordan vandbaseret gulvvarme installeres.

Installation af vandbaseret gulvvarme

Når man skal installere vandbaseret gulvvarme i et rum, så skal der lægges rør under gulvet, hvor det varme vand kan blive transporteret rundt. Det vil i alle tilfælde være nemmest at udføre dette, mens gulvet lægges, men det kan også gøres efterfølgende.

Hvis man installerer det mens man lægger gulvet, så vil det være nemmest at gøre, når man skal lægge det øverste lag inden selve gulvet. Dette vil typisk være beton i moderne huse, og man kan derfor med fordel lægge rørene ud, hvorefter der kan hældes beton i mellemrummene mellem disse rør.

Ønsker man i stedet at installere vandbaseret gulvvarme i et hjem, hvor der allerede er lagt gulv, så vil det være nødvendigt at fjerne gulvet, hvorefter man skal lægge rørene ned i underlaget. Ved beton vil det derfor være nødvendigt at fræse render der, hvor rørene skal ligge, hvilket kan være en omfattende opgave. Det er vigtigt, at man laver renderne dybe nok, så gulvet kan lægges jævnt på.

Placering af rørene

Når man lægger rørene i gulvet, så handler det om, at de skal ligge tæt nok til, at de kan levere den nødvendige opvarmning. På samme tid er det dog også en god ide at sprede dem så meget som muligt, da det sænker den nødvendige mængde rør. Dette gør naturligvis installationen billigere, men hvis der kommer for meget længde i systemet, så kan det påvirke effektiviteten af opvarmningen. Det handler derfor om at ramme den helt rigtige afstand mellem rørene, hvor afstanden er mindst, mens opvarmningen stadig er effektiv. I vores udvalg af produkter indenfor gulvvarme vejleder vi altid om dette, så du kan få det bedste resultat ud af installationen.

Afslutning af installationen

Når rørene er lagt ud, så er det naturligvis også nødvendigt at koble dem til et system, hvorfra der leveres varmt vand. Dette vil typisk være et varmefyr, som kan opvarme vandet, men det kan også leveres direkte via fjernvarme. Der skal også installeres en termostat og eventuelt en temperaturføler i gulvet, så man får muligheden for at indstille temperaturen til det, man ønsker.

Item added to cart.
0 items - kr. 0,00